BMW belooft 25 elektrische modellen tegen 2025

De Duitse autobouwer BMW wil tegen 2025 12 volledig elektrische modellen en 13 plug-in-hybrides op de markt brengen. Dat heeft topman Harald Krüger aangekondigd enkele dagen voor de start van het autosalon van Frankfurt.

 

Op het vlak van elektrische wagens heeft BMW nu al  een voorsprong  op concurrenten als Volkswagen en Daimler. In 2013 lanceerde de autobouwer zijn eerste elektrische seriewagen, maar de verkopen bleven beperkt.

"Dit jaar zullen we 100.000 elektrische voertuigen leveren aan onze klanten. We bereiden al onze fabrieken voor op het elektrisch tijdperk. ", zegt Krüger.     

Op het autosalon  in Frankfurt, dat begint op 16 september, zal BMW het concept van de elektrische Mini voorstellen en een ontwerp van een vierdeurswagen die volledig elektrisch is. 

 "Elektromobiliteit heeft voor ons absolute prioriteit, maar de vraag kan je niet afdwingen", waarschuwde de BMW-topman die zich terloops ook duidelijk uitsprak tegen een dieselrijverbod en elektro-quota.