Kensington Palace

Britse prins George - zonder mama Kate - maar aan de hand van papa William naar school

Voor de Britse prins George (4) is vandaag het schooljaar gestart. Hij werd door prins William naar zijn nieuwe school, Thomas's Battersea,  in Londen gebracht. Samen met William wandelde hij hand in hand naar binnen. Kate Middleton liet vanmorgen weten dat ze het moment zou missen. Ze is te ziek door haar zwangerschap.

Kleine George, in schooluniform met donkerblauwe short en trui, was duidelijk onder de indruk. Hij stapte beduusd  met William mee. Beiden werden verwelkomd door Helen Haslem, de directrice. George gaf haar beleefd een hand. Zie de video hier:

William en Kate verhuisden deze zomer van Norfolk naar Kensington Palace in Londen. De hertog en hertogin van Cambridge nemen in de toekomst meer koninklijke opdrachten op zich waardoor een verhuizing noodzakelijk was.

Het paar koos voor George Thomas's Battersea School uit. De school, gelegen op 25 minuten rijden van Kensington Palace, wordt omschreven als een exclusieve school.

In het schoolbeleid staat "vriendelijkheid" als kernwaarde. Ruim 500 jongens en meisjes, van 4 tot 13 jaar, lopen er school. Naast de traditionele vakken is er ruimte voor kunst, ballet, drama, Frans,  informatica en sport. Kostprijs per leerling per jaar: zo'n 18.000 pond  (19.000 euro). Ook zangeres Florence Welch (van Florence and the Machine) en model/actrice Cara Delevigne volgden er les.  

Prins William deed het hem voor

Uit nostalgie gaf het Britse hof vanochtend enkele foto's vrij van de prinsen William en Harry toen die voor het eerst naar de lagere school gingen:

George is niet aan zijn proefstuk toen.  Vorig jaar ging het prinsje al naar de kleuterschool, naar de Westacre Montessori School in Norfolk, een zogenoemde methodeschool die zich focust op de zelfontplooiing van kinderen. Toen nam Kate zelf enkele foto's. Ze is een gedreven amateur-fotograaf. Deze keer is haar dat niet gelukt. De hertogin is zwanger van haar derde kind en kampt met hyperemesis gravidarum (extreme zwangerschapsmisselijkheid, nvr).  

Kensington Palace