Door Brussel in avondspits? Stad legt omleidingen in voor zinkgat

De stad Brussel legt een omleiding in na het zinkgat op de Leuvensesteenweg in Sint-Joost-Ten-Node. Op die manier zou de avondspits zo vlot mogelijk moeten verlopen. Wanneer het zinkgat dicht gemaakt kan worden, is nog niet duidelijk.

Een eerste omleiding vanuit het centrum van de hoofdstad loopt tussen Madou en Meiser. Deze gaat via de Scalquinstraat, het Sint-Joostplein, de Willemsstraat die in beide richtingen voor het verkeer opengesteld wordt, de Eburonenstraat, het Ambiorixplein, de Brabançonnelaan, de Leuvensesteenweg naar het Meiserplein.     

Richting het centrum van Brussel kan die omleiding in omgekeerde richting genomen worden, maar er is ook een alternatief dat meer aangewezen is, stelt Brussel Mobiliteit. Die omleiding loopt vanaf het Meiserplein via de Eugène Plaskylaan, het de Jamblinne de Meuxplein, de Kortenberglaan, Schuman en dan via de Wetstraat naar het centrum. Toch moet de reiziger ook rekening houden met het feit dat er nog werken zijn aan de brug boven de Maalbeekvallei waardoor er één rijstrook van de Wetstraat deels afgesloten is.     

Herstelling?

Wanneer het zinkgat hersteld en gedicht kan worden, is nog niet duidelijk . "Infrabel en Vivaqua zijn ter plaatse en iedereen pleegt overleg om de problemen zo snel mogelijk op te lossen", zegt Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit.     

De oorzaak van het zinkgat is een breuk in een waterleiding van maatschappij Vivaqua. Daardoor liep rond 10 uur ook een spoortunnel aan Brussel-Schuman over een lengte van liefst 700 meter onder water.