AP

Casey Affleck kruipt in de huid van William Stoner 

De Amerikaanse acteur Casey Affleck gaat de rol van William Stoner spelen in de verfilming van de roman "Stoner".  Joe Wright zal de film regisseren.  

Het boek uit 1965 van John Williams werd begin jaren 2000 herontdekt en het werd een echte bestseller.  The New Yorker noemde het toen "de grootste Amerikaanse roman waar je nooit van gehoord hebt".  

De roman vertelt het verhaal van William Stoner, die aan het eind van de 19e eeuw geboren wordt in een arm boerengezin. Hij is intelligent en kan Engelse literatuur gaan studeren aan de universiteit, maar zijn leven is een aaneenschakeling van teleurstellingen, onder meer in de liefde, waardoor Stoner steeds eenzamer wordt.

Casey Affleck won vorig jaar zijn eerste Oscar voor beste acteur in een hoofdrol (foto boven) voor zijn vertolking in "Manchester by the sea". Hij is ook bekend van films als "Interstellar", "Gone baby gone" en "Ocean's twelve" en "Ocean's eleven".  Joe Wright (foto onder) is de regisseur van films als "Pride & prejudice" en "Atonement".  In zijn jongste film "Darkest hour" speelt Gary Oldman Winston Churchill.  

AP