Eén-reeks "Zie mij graag" bekroond in Zuid-Korea

In Seoel heeft de Eén-reeks "Zie mij graag" op de International Drama Awards een prijs gewonnen in de categorie "beste miniserie". Het tweede seizoen van de reeks zal in 2018 te zien zijn op Eén.

De 13-delige reeks vertelt het verhaal van Anna (Alejandra Theus), die na het bedrog van haar man Ben (Stan Van Samang) een punt zet achter hun huwelijk en met goede moed probeert om haar leven terug op de rails te zetten.  

"Het was echt geweldig", reageren schrijfsters Hilde Pallen en Siska Leemans vanuit Seoel.  "Eerst scheiden, er dan een serie over maken en dan gewoon een award winnen voor beste miniserie. We stonden te trillen op onze benen. "

Voor de schrijfsters was het heftig om de reeks te schrijven omdat het een heel persoonlijk verhaal is waarvoor ze uit hun eigen levenservaring hebben geput.  Intussen raakte ook bekend dat er een tweede seizoen van de reeks komt dat in 2018 uitgezonden zal worden.

Wat dit internationaal zou kunnen betekenen voor de reeks kunnen Pallen en Leemans op dit moment moeilijk inschatten. "Het zou leuk zijn als ze ergens wordt aangekocht, maar dit is ook al heel fijn." Aan de award is geen geldprijs verbonden, alleen een trofee en "een onvergetelijke ervaring".

©VRT/Eyeworks