Gentse zakenvrouw schenkt 90.000 euro voor elektronische protheses voor Hannelore

Een Gentse zakenvrouw, die anoniem wil blijven, heeft 90.000 euro geschonken voor elektronische protheses voor Hannelore Vens. Die viel afgelopen maandag op in het VTM-programma "Over winnaars" toen ze op twee protheses de Machu Picchu beklom. Maar ook heel wat anderen deden een duit in het zakje. 

De 27-jarige Hannelore Vens verloor drie jaar geleden haar beide benen bij een treinongeval. Na lang revalideren ging ze onlangs de uitdaging van haar leven aan in "Over winnaars". Ze beklom samen met presentator Koen Wauters de Machu Picchu.

De beklimming kon ze doen met elektronische protheses, die ze even kon lenen. "Het waren de beste dagen van de laatste drie jaar", zei ze daarover. Heel wat kijkers bleven dan ook met een wrange nasmaak achter toen ze op het einde van het programma hoorden dat de vrouw de protheses ondertussen weer had moeten inleveren voor "normale" exemplaren.

Stappen

Twee elektronische protheses kosten namelijk 90.000 euro en dat bedrag wordt voorlopig niet terugbetaald. Q-Music besliste om samen met Het Laatste Nieuws en Dag Allemaal Hannelore te helpen. De presentatoren maakten al wandelend radio terwijl mensen geld konden geven. 

De hele dag gaven mensen geld, maar in de loop van de namiddag schonk een Gentse zakenvrouw in één klap 90.000 euro. "Ik wil haar graag helpen omdat ze blijft vechten ondanks de zware tegenslagen die ze gekend heeft", zegt ze anoniem. De rest van het ingezamelde bedrag gaat naar Project U/turn, een organisatie die avonturlijke reizen organiseert voor mensen met een handicap. 

Ontroerd

"Ik ben zo blij en vooral ontroerd dat deze tocht niet enkel voor mij is, maar ook voor veel andere mensen", zegt Hannelore aan Het Laatste Nieuws. "Ik heb het heel moeilijk om zomaar geld te krijgen van mensen. Ik wil altijd iets blijven terugdoen."