Grote vechtpartij op Antwerpse Kiel, één persoon in levensgevaar

De Antwerpse wijk Kiel stond gisterenavond in rep en roer door een vechtpartij. Er waren zo'n 20 personen bij betrokken. Volgens de lokale politie vielen er zes gewonden, van wie één in levensgevaar.  Ze zijn alle zes gearresteerd, net als minstens drie andere betrokkenen. De aanleiding en het precieze verloop van de feiten worden nog onderzocht.

"Alles lijkt begonnen te zijn met een vorm van verkeersagressie aan de Sint-Bernardsesteenweg ter hoogte van een winkel", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Een auto kon niet door, en dat is uit de hand gelopen. Een groep werd aangevallen door personen die gewapend waren met onder meer staven, messen, er is zelfs sprake van een hamer.

"In dat hele tumult is ook minstens een iemand neergestoken, er zijn zes gewonden gevallen. De zes zijn naar het ziekenhuis gebracht, die zijn slachtoffer, meer evengoed ook verdachte, en ze zijn gearresteerd", zegt Bruyns.

De politie kwam massaal ter plaatse en liet de straat afsluiten. Verschillende van de betrokkenen zouden geen onbekenden zijn geweest voor de politie en het gerecht.