Kinderen in school Ichtegem breken wereldrecord "De Langste Schreeuw"

Zo'n 370 schoolkinderen hebben in Ichtegem het wereldrecord "De Langste Schreeuw" verbroken. Ze schreeuwden ruim tien minuten lang de longen uit hun lijf, samen met minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Het gaat om een actie van Te Gek!?

De campagne van Te Gek! ? werd vorige week afgetrapt tijdens de Belcanto Classic. Doorheen het jaar zijn er tal van acties om het taboe te doorbreken voor mensen die kampen met een psychisch probleem. De campagne, een initiatief van het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) en de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid (VVGG, kreeg de naam "4 voor 12" mee.     

In Ichtegem vestigden ze de aandacht op de problematiek met een recordpoging. Liefst 370 leerlingen deden een gooi naar het record "De Langste Schreeuw", dat op 8 minuten en 45 seconden stond. De jongeren brulden samen met minister Crevits ruim tien minuten lang.     

Het record wordt weliswaar niet opgenomen in het Guinness Book. De organisatoren zagen af van de procedure om het boek te halen.