Milieuactivisten schrappen huwelijksfeest rijke Russen

Russisch koppel heeft strandfeest moeten schrappen omdat het strand in Cypriotische Latsji een habitat is voor zeeschildpadden.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De groene schildpad en de 'caretta-caretta',  hebben veel meer belang bij procreatief gedrag om de soort in stand te houden dan rijke Russen dat hebben. De dierenliefhebbers schoten in actie na foto's op sociale media van voorbereidingswerken van het feest temidden aandoenlijke schildpadbaby's. Voor het luxefeest had de plaatselijke overheid toestemming gegeven,  op voorwaarde dat niets aan het strand veranderd werd. Toen de overheden merkten dat dit niet het geval was, grepen zij in. Het huwelijk werd binnenskamers bezegeld. De bruiloft, die normaal drie dagen in beslag had genomen, heeft het paar een slordige acht miljoen euro gekost.