Suske en Wiske komen opnieuw in Belgische handen

WPG Uitgevers België, het bedrijf boven de Standaard Uitgeverij, Manteau en Davidsfonds, komt weer in Belgische handen. Daarover is een intentie-verklaring ondertekend met het Nederlandse WPG.   

Concreet betekent dat dat strips van Kiekeboe, Suske en Wiske, F.C. De Kampioenen en de boeken van Pieter Aspe en Jeroen Meus terug in Belgische handen zijn.  Het management van GWP België heeft zich afgesplitst van het Nederlandse moederbedrijf met behulp van een groep Vlaamse investeerders.

"Verschillende sterke spelers binnen het Vlaamse media- en uitgeeflandschap hebben bewezen dat je, ondanks een relatief kleine thuismarkt, toch heel vernieuwend en sterk kan zijn als je ruimte geeft aan creativiteit", maakt  Jeroen Overstijns, topman bij WPG België, zich sterk. "Met de voorgestelde verzelfstandiging willen wij hier radicaal bij aansluiten. We geloven dat het potentieel in Vlaanderen groot is."

Wel is afgesproken dat de Belgische tak vertegenwoordiger blijft voor de Nederlandse WPG-boeken die op de Belgische markt verschijnen.