AFP or licensors

Thomas Cook/Neckermann verhuist klanten in Florida

Reisorganisatoren Thomas Cook/Neckermann gaat Belgische klanten die zich in Florida bevinden, overbrengen naar hotels die zich verder weg van het pad van orkaan Irma bevinden.

De orkaan gaat vermoedelijk zaterdagavond aan land in de Amerikaanse staat. Nu de storm verder koers zet naar Cuba en Florida, heeft de reisorganisator klanten die deze week nog moeten vertrekken aangeraden hun reis kosteloos uit te stellen of te annuleren. Op Cuba verblijven de Belgische klanten in een zone waar ze in hun hotels mogen blijven. Medewerkers van Thomas Cook  houden hen voortdurend op de hoogte.  Voorlopig heeft de reisorganisator nog geen melding gekregen van afgelaste vluchten richting Caraïben. Thomas Cook/Neckermann kreeg een tiental spontane annulaties voor afreizen naar de Caraïben. Naar schatting 1,2 miljoen mensen op de Caraïben zijn al getroffen door de verwoestende orkaan.      

Irma heeft de Dominicaanse republiek intussen verlaten

Gezien het oog van de storm zich noordelijk verplaatste, valt de impact beter mee dan voorspeld", klinkt het. "Onze medewerkers ter plaatse waren verdeeld over de verschillende hotels tijdens de orkaan en nemen nu poolshoogte van eventuele schade en staan de klanten graag te woord. Er is op dit moment geen indicatie van structurele schade in de hotels waar onze gasten verblijven."