Jonas Hamers / ImageGlobe

Voor het eerst meer dan 250.000 vacatures bij VDAB

De Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB heeft de voorbije twaalf maanden 250.474 vacatures ontvangen.  Voor de eerste keer is de piek van 250.000 vacatures overschreden.     

In augustus kreeg de VDAB 21.580 vacatures. Dat is 16,3 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar,  een stijging vergelijkbaar met de twee voorbije maanden. De vraag naar arbeidskrachten blijft op een hoog niveau.

De laatste twaalf maanden werden er vanuit de sectoren vervaardiging van machines en toestellen (+ 79,9 %) en metaal (+ 68,1 %) minstens de helft meer vacatures gemeld dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de sector vervaardiging van transportmiddelen (+ 215,2 %) deed het bijzonder goed.

Bij de minder goed scorende sectoren vinden we informatica, media en telecom (- 11,7 %) en  vervaardiging van bouwmaterialen (- 28,3 %). In andere sectoren zoals horeca en toerisme, overige dienstverlening en financiële diensten steeg het aantal vacatures het voorbije jaar wel , maar die stijgingen waren veel kleiner dan de globale vacaturegroei van 18,7 procent.