"Melania Trump heeft zo'n lijst niet nodig. Die straalt sowieso klasse uit"

Ze ziet er meestal uit als om door een ringetje te halen. Soms met bakken kritiek tot gevolg. Herinner u het peperdure Dolce&Gabbana-jasje dat ze in mei tijdens een buitenlandse trip naar Sicilië droeg. Zelfs de stormen in Houston weerhielden haar er niet van om de hoge hakken, met een prijskaartje van 550 euro, boven te halen. Alle controverse ten spijt is Melania Trump uitgegroeid tot een 'fashion icon'. Maar niet zo voor de toonaangevende modewebsite Vanity Fair, die haar schromelijk over het hoofd zag in haar zopas gepubliceerde lijst van "Best geklede vrouwen ter wereld". Dat vindt men op sociale media toch duidelijk een brug te ver.

Geen Melania Trump dus, maar wel onder meer de Spaanse koningin Letizia, zangeres Rihanna en actrice Charlotte Gainsbourg. Michelle Obama siert dan weer, samen met haar echtgenoot, de lijst van "Best geklede koppels", naast het koppel Emmanuel en Brigitte Macron. Maar zelfs met de hulp van echtgenoot Donald ook hier geen Melania Trump terug te vinden.

Volgens diverse nieuwsmedia zou het feit dat Melania niet in de lijsten verschijnt, zijn oorsprong kennen in de vete tussen de president en Vanity Fair. Zo twitterde Donald Trump eind vorig jaar:

Het enige lichtpuntje voor de first lady is dat Hervé Pierre, die haar onder meer tijdens de eedaflegging in januari kleedde, wél terug te vinden is in de lijst van "Best professionals". Maar daar nemen fashionista’s en anderen die een mening over mode durven hebben, duidelijk geen genoegen mee: