©DESCAMPS K./HorizonFeatures/Leemage

14-jarig verlamd meisje tientallen keren gebeten door ratten in haar bed

In Roubaix, in het noorden van Frankrijk, is een meisje aangevallen in haar bed door ratten. Omdat het meisje verlamd is, kon ze zich niet verweren. Ze werd tientallen keren gebeten en gekrabd over heel haar lichaam.

De feiten gebeurden vorige week, in de nacht van vrijdag op zaterdag. Haar vader trof haar aan in bed, helemaal bebloed. Ze moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Ze had tientallen bijt- en krabwonden over haar hele lichaam, ook in haar gezicht.

"Er kwam bloed uit haar oren", doet haar vader het verhaal. "Ik vreesde dat ze een hersenbloeding had gekregen. De ratten hadden ook verschillende vingertoppen weggebeten."

Er loopt nu een onderzoek naar de feiten. De vader wijst naar de verhuurder van het huis waarin ze wonen en naar de stad Roubaix. Er zouden immers al geruime tijd uitpuilende vuilnisbakken vlak bij hun huis staan. Hij had al meerdere keren bij de stadsdiensten gevraagd om ze op te ruimen.