Brandweer opent nieuwe hypermoderne kazerne in Melle

De Gentse brandweerzone Centrum heeft donderdag een nieuwe kazerne geopend in Melle, een modern gebouw dat meer dan 5 miljoen euro heeft gekost.

In aanwezigheid van gouverneur Briers van Oost-Vlaanderen, burgemeester Termont  van Gent en burgemeester De Maeseneer van Melle werd het gebouw gisteravond plechtig geopend. De brandweerpost bestaat uit drie verdiepingen, aangevuld met een technische verdieping.

De nieuwe kazerne is de grootste kazerne naast de hoofdkazerne. Bovendien zijn er allerlei nieuwe technieken toegepast. Pompen kunnen met een app worden opgestart en het gebouw is ook erg energiezuinig.

De investering van 5.438.000 euro wordt voor 70 procent gedragen door de stad Gent. De gemeente Melle neemt de rest voor zijn rekening. De brandweerzone centrum, waar 18 gemeenten deel van uitmaken, doet ook een financiële bijdrage van om en bij de 500.000 euro.