Videospeler inladen...

De coulissen van de Wetstraat: de logische premier

In 2014 hebben vier politici de politieke toekomst van ons land bepaald. Charles Michel, Bart De Wever, Wouter Beke en Gwendolyn Rutten: vier partijvoorzitters, allemaal veertig jaar oud of net niet, die elkaar vonden in het vormen van twee regeringen: de federale regering, én de Vlaamse regering. Uiteindelijk wordt een van de vier voorzitters ook premier. 

Het stond niet in de sterren geschreven, maar achteraf gezien - zo maakt de reportage duidelijk - is het wel de logische keuze. Charles Michel heeft in de onderhandelingsmaanden het premierschap "verdiend". Hij is dan ook de "logische premier". De vier partijvoorzitters worden alle vier uitgebreid geïnterviewd in de documentaire door Ivan De Vadder.

Meest gelezen