Concertphotographers.be

Editors spelen benefietconcert in AB: "Music for Life is a wonderful thing"

Editors spelen op 18 september een benefietconcert ten voordele van Music For Life. Dat is vanochtend bekendgemaakt tijdens "Linde staat op" op Studio Brussel. Het is nog exact 100 dagen voor De Warmste Week van Music For Life. Die vindt dit jaar plaats in Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke van maandag 18 tot en met zondag 24 december.  

Editors For Life vindt plaats op maandag 18 september. De Britse band zal in de Ancienne Belgique in Brussel een benefietconcert spelen voor Oxfam Solidariteit vzw, het goede doel dat Tom Smith en zijn bandleden willen steunen in het kader van De Warmste Week van Music For Life.

Editors heeft een speciale band met Oxfam. Frontman Tom Smith kwam vanmorgen aan de telefoon bij Linde Saat Op, op Studio Brussel: "Wij steunen Oxfam al jaren. We zijn onlangs nog met hen meegereisd naar een vluchtelingenkamp in Griekenland. De hulpverleners daar hebben ons uitgelegd hoeveel werk daar te doen is. Dat heeft indruk gemaakt. Het leek ons dus logisch om dit concert voor Oxfam te spelen. Music for Life is a wonderful thing."

Wij reisden met Oxfam mee naar een vluchtelingenkamp in Griekenland. Dat heeft indruk gemaakt.

Tom Smith, frontman Editors

Iedereen kan het goede doel van Editors steunen door een sms ter waarde van 1 euro te sturen naar 4342. De opbrengst van de sms gaat integraal naar Oxfam en de luisteraar maakt kans om bij Editors For Life te zijn in de AB.  Vorig jaar leverde Bastille For Life in de AB 76.878 euro op, dat geld ging naar Unicef. En het jaar daarvoor ging er dankzij het benefietconcert van Muse 198.168 euro naar Artsen Zonder Grenzen.

Daarnaast keren ook twee bekende Music For Life-acties dit jaar terug: de Ketnet-Koekenbak in de lagere scholen in Vlaanderen en de Warmathon, de actie voor lopers. Die zal opnieuw plaatsvinden in de 5 provinciehoofdsteden en in Brussel. Inschrijven hiervoor kan vanaf zondag 8 oktober.

Iedereen die een actie wil organiseren om een van de meer dan 1.000 goede doelen te steunen, kan vanaf vandaag terecht op www.dewarmsteweek.be.