Video player inladen...

Schoenaerts in Venetië: "Ik ben ontzettend trots op "Le fidèle""

Vanavond gaat op het Filmfestival van Venetië "Le fidèle" in wereldpremière. Dat is de nieuwe film van de Belgische regisseur Michaël R. Roskam, met Matthias Schoenaerts en Adèle Exarchopoulos in de hoofdrollen.  De film zit ook in de offciële selectie van het festival.  

"Le fidèle" is de derde film van Roskam, na zijn voor een Oscar-genomineerde "Rundskop" en zijn Amerikaanse filmdebuut "The drop". In deze neo-noirfilm brengt hij Schoenaerts samen met de Franse actrice Adèle Exarchopoulos (bekend van "La vie d'Adèle", Gouden Palmwinnaar in Cannes in 2013). Schoenaerts speelt gangster Gino die halsoverkop verliefd wordt op racepilote Bénédicte.  Bijrollen zijn er voor Sam Louwyck en Stefaan Degand. Nicolas Karakatsanis stond opnieuw achter de camera, net zoals bij "Rundskop" en "The drop".

AP

"Matthias Schoenaerts is zich hier duidelijk rot aan het amuseren", zegt VRT-journalist Ward Verrijcken die in Venetië is.  ""Le fidèle" is een verrassende, want romantische gangsterfilm. Schoenaerts wordt hier constant belaagd door fans en pers. "

"Ik ben heel blij met de film", vertelt Schoenaerts. "Mensen moet niet "Rundskop 2" verwachten. Ze moeten gewoon klaar zijn voor een nieuwe filmervaring. Ik ben ontzettend trots op die film en ik ben gelukkig dat we hem hier kunnen voorstellen. Hier kunnen zijn, dat heeft een distributiewaarde, het blijft een industrie. Maar ik ben ook blij dat we de film hier met de mensen kunnen delen.  Voor mij is een festival een festiviteit, ik kom hier om plezier te hebben. Ik heb al mijn broeders uitgenodigd, we gaan Venetië op 1 nacht helemaal afbreken, zo simpel is het (lacht). "

Na de wereldpremière in Venetië vanavond, trekt Roskam met "Le fidèle" ook naar Toronto waar de film vertoond wordt in het Special Presentations-luik onder de Engelse titel "Racer and the jailbird". "Le fidèle" komt op 4 oktober uit in de Belgische zalen.

AP

Bekijk hier de trailer van "Le fidèle":