Videospeler inladen...

Obama, Clinton, Carter, alsook vader en zoon Bush slaan handen in elkaar: "Meer liefde dan water in Texas"

Alle voormalige presidenten van de Verenigde Staten die nog in leven zijn, hebben de handen in elkaar geslagen om geld in te zamelen voor de slachtoffers van orkaan Harvey, die later werd afgezwakt naar een tropische storm. Jimmy Carter, George H.W. Bush, Bill Clinton, George Bush en Barack Obama waren te zien in een reclameboodschap op de Amerikaanse televisie. De campagne heet "One America Appeal", aldus Amerikaanse media.

De storm Harvey veroorzaakte heel wat vernieling in de Amerikaanse staten Texas en Louisiana, tientallen mensen kwamen om het leven.  In de reclameboodschap spreken de voormalige bewoners van het Witte Huis de Amerikaanse bevolking toe en steken ze hen een hart onder de riem. "We hebben meer liefde dan water in Texas", zegt de jongste Bush, die zelf in de getroffen staat woont.  

Huidig Amerikaans president Donald Trump is niet betrokken bij de campagne maar heeft zelf wel al een 1 miljoen dollar van zijn privégeld geschonken aan de slachtoffers van Harvey.

Meest gelezen