OCMW-raadsleden in Tremelo kregen 60.000 euro te veel aan zitpenningen, maar niemand merkte iets op

In Tremelo hebben de OCMW- raadsleden de voorbije vier jaar 60.000 euro te veel aan zitpenningen gekregen. Niemand heeft iets gemerkt. De fout ligt bij het sociaal secretariaat Cipal, dat de betalingen doet.

De fout is pas van de zomer opgevallen toen de uitgaven van het OCMW bestudeerd werden. "Het nakijken van de betalingen is niet makkelijk en de betalingen zijn bovendien verricht door het sociaal secretariaat Cipal", zegt OCMW-voorzitter Jan Van Herck.

"Wij hebben direct het sociaal secretariaat gecontacteerd, om de bevestiging van ons vermoeden, dat er teveel presentiegelden werden betaald. Ze hebben toegegeven dat de fout volledig bij hen ligt, en dat ze initieel, een te hoog bedrag in hun programma hebben ingevoerd. Een administratieve fout, waardoor er dus systematisch van bij de aanvang van deze legislatuur teveel aan zitpenningen is betaald", besluit Van Herck. 

De leden van het OCMW willen het teveel aan zitpenningen terugbetalen.