VRT: "Garanties dat alle programma's doorgaan op 10 oktober"

De socialistische vakbond ACOD bij de VRT roept zijn leden op om deel te nemen aan de staking van tien oktober. Maar dat betekent volgens de openbare omroep niet dat het scherm op zwart gaat. "Er zijn voldoende garanties gegeven om de uitzendingen gewoon te laten doorgaan."

Volgens ACOD VRT zijn er momenteel 77 arbeidskrachten te weinig bij de openbare omroep. In juni was het arbeidsvolume 2.054 FTE's (fulltime-equivalenten), terwijl dat er tegen december 2.131 zouden moeten zijn. Bovendien bouwen de VRT-diensten het hoge aantal uitzendkrachten op een asociale manier af, klinkt het.

De Vlaamse Regering zet volgens ACOD VRT de uitwerking van het sociaal plan op de helling door de werkingsmiddelen niet te indexeren. Om die redenen roept ACOD-VRT zijn leden op deel te nemen aan de staking van 10 oktober 2017. 

ACV-Transcom VRT lanceert voorlopig nog geen oproep om mee te staken op 10 oktober, al kan de vakbond zich wel vinden in de argumentatie van de socialistische vakbond over de financiering van de VRT.

VRt ontkent dat "personeel op 10 oktober staakt"

Her en der werd gesuggereerd dat de hele VRT zou staken, maar dat is niet het geval, verzekert de openbare omroep. De VRT ontkent dat “het personeel van de VRT op 10 oktober staakt”, zoals in enkele media geopperd is. ACOD heeft z’n leden opgeroepen om te staken waardoor sommige medewerkers wellicht afwezig zullen zijn, maar er zijn voldoende garanties gegeven om de uitzendingen van de VRT gewoon te laten doorgaan.