Video player inladen ...

Archeologen vinden 3.500 jaar oud graf van Egyptische goudsmid 

Archeologen hebben nabij de Egyptische stad Luxor een graf van een goudsmid en mummies blootgelegd. De archeologische vondsten dateren van de 18de Egyptische dynastie en zouden 3.500 jaar oud zijn.  

De vondst werd aangekondigd door de Egyptische minister van Oudheidkunde Khaled Al-Anani. De Egyptische archeologen deden de ontdekking in de necropool Draa Aboul Naga, die bekendstaat om zijn oude graven en tempels, op de westelijke oever van de Nijl.

Het graf van de goudsmid Amenemhat, zijn vrouw en een van zijn zonen, dateert van de 18de dynastie (16de tot 11de eeuw voor Christus).  Aan de ingang van het graf stonden het standbeeld van de goudsmid en zijn vrouw, gezeten op een stoel. Tussen hen in hing een portret van hun zoon. In een zaal vonden de archeologen diverse mummies, nog standbeelden en maskers.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Een gang voerde de archeologen verder in het graf, waar ze in een tweede zaal de mummies aantroffen van een vrouw en haar twee kinderen. Eerder dit jaar hadden archeologen in Luxor nog een graftombe ontdekt van een rechter en Zweedse archeologen vonden 12 begraafplaatsen die bijna 3.500 jaar oud zijn.

De Egyptische autoriteiten hopen dat de vondsten het aantal toeristen weer kan doen toenemen. Het toerisme heeft zware klappen gekregen na de val van president Moebarak en een aantal terreuraanslagen.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.