Bart De Pauw is liever een "grote vis in een kleine vijver, dan een kleine vis in een grote plas"

Bart De Pauw is alomtegenwoordig dit weekend. Vanaf morgen kleurt hij opnieuw de zondagavond op Eén met het nieuwe seizoen van "Twee tot de zesde macht" en vanavond was hij de gast van Thomas Vanderveken in "Alleen Elvis blijft bestaan". De Pauw bracht er zijn favoriete beeldfragmenten mee die voor hem een bron van inspiratie zijn en praatte honderduit over zijn leven en werk.

De Pauw is de man achter heel wat succesvolle tv-programma’s zoals "Schalkse ruiters", "De Mol", "Het geslacht De Pauw", en de film "Loft". Zowel "De Mol" als "Loft" werden aan het buitenland verkocht. Toch werkt De Pauw alleen in Vlaanderen. Hij heeft geen internationale ambities, verduidelijkte hij aan Thomas Vanderveken. “Ik ben liever een grote vis in een kleine vijver, waar ik weet dat ik wat ik wil maken kan realiseren, dan een kleine vis in een grote plas”.

De Pauw ziet vele (jonge) regisseurs naar Hollywood trekken, maar dat zegt hem helemaal niets. “Je zit daar in een machine en je zit daar maar te maken en daar heb ik geen zin in”.

Bekijk het fragment uit "Alleen Elvis blijft bestaan", waarin Bart De Pauw ook praat over de remake van "Loft", "The loft".

Video player inladen ...

Een deel van zijn succesprogramma’s maakte De Pauw samen met het productiehuis Woestijnvis. In 2008 verliet hij na 11 jaar Woestijnvis en richtte zijn eigen productiehuis Koeken Troef op. Het was een getroebleerd afscheid van Woestijnvis. In 'Alleen Elvis blijft bestaan' blikte hij terug op die periode. “Ik heb luid geroepen, maar in die periode vond ik dat terecht”, verduidelijkte hij. “Het is een interessante periode geweest. Maar na een tijdje was het op en dan moet je elders gaan”.

Ik heb luid geroepen, maar in die periode vond ik dat terecht

Bart De Pauw

Bij zijn vertrek was De Pauw boos, teleurgesteld. Die boosheid heeft vandaag plaatsgemaakt voor relativering. “De plooien zijn gladgestreken. Na een tijdje kan je relativeren en zeggen: dat was toen en nu is het anders. Hoeveel chefs werken er niet in een bepaald restaurant en die dan een eigen restaurant beginnen?”.