Flatgebouw in Leuven ontruimd door waterlek

In de Vanden Tymplestraat in Leuven is vanmorgen een flatgebouw van zes verdiepingen ontruimd door een waterlek op de hoogste verdieping.  Dat zegt de Leuvense politie. De meeste bewoners konden opgevangen worden door vrienden of familie. Twee bejaarden zijn opgevangen in het ziekenhuis.

De Leuvense politie kreeg de melding over het waterlek kort voor 5 uur vanmorgen. "Het gaat om een kapotte boiler in het appartement op de hoogste verdieping", zegt Stephanie Gille van de politiezone Leuven. "In die flat was niemand meer aanwezig maar het water is doorheen het hele gebouw gelekt. "

Door het lek is het gebouw tijdelijk onbewoonbaar en moest het volledig ontruimd worden. "Daarom hebben we ook het medisch interventieplan afgekondigd", vertelt de woordvoerster van de Leuvense politie. "De meeste bewoners kregen onderdak bij vrienden of familie. Twee bejaarde bewoners krijgen opvang in het ziekenhuis, één in het UZ Gasthuisberg en één in het Heilig Hart-ziekenhuis." Eén van de bejaarden moest door het raam geëvacueerd worden omdat het niet meer veilig was om de rolstoellift te gebruiken.

De Leuvense stadsdiensten gaan nu de stabiliteit van het flatgebouw controleren. Intussen probeert de politie ook de bewoner van het appartement waar het lek ontstaan is te bereiken. Wanneer de bewoners weer naar huis kunnen, is nog niet duidelijk.