Maingain weigert kandidaten Franstalige versie "Blind getrouwd" te huwen

Olivier Maingain, DéFI-voorzitter en burgemeestger van de Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe, weigert om twee kandidaten van de Franstalige versie van 'Blind getrouwd' te huwen. Hij heeft een bericht van Sudpresse daarover bevestigd.

 "Schepen van Burgerlijke Stand Jacqueline Destrée heeft de kwestie voorgelegd op het college en we hebben beslist het parket te vragen of alles wettelijk in orde was", zegt Maingain. "Het parket van Brussel heeft geoordeeld dat het huwelijk mogelijk niet rechtsgeldig was en heeft ons ten zeerste afgeraden deel te nemen aan de uitzending."     

De Franstalige commerciële zender RTL-TVI, die het programma vanaf volgende dinsdag uitzendt, benadrukt dat er niets illegaal aan het huwelijk is. "De kandidaten hebben alle vrijheid om te weigeren als ze hun toekomstige partner ontmoeten", is te horen.     

Bij de start van het parlementaire jaar wil Olivier Maingain minister van Justitie Koen Geens (CD&V) bevragen over het programma. Hij wil bekijken of het College van procureurs-generaal een gemeenschappelijk standpunt kan innemen over de huwelijken zodat overal op dezelfde manier wordt gereageerd en de programmamakers niet op zoek kunnen gaan naar de meest meegaande gemeente.     

Aan Vlaamse kant zond VTM al twee druk bekeken seizoenen uit van het Deense format.

Meest gelezen