Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

President van Venezuela onderhandelt met grote aandeelhouders

President Maduro van Venezuela wil met grote aandeelhouders gaan onderhandelen om de buitenlandse schuld binnen de perken te houden.  

De VS hebben het land zware sancties opgelegd en dat wreekt zich nu. Venezuela zit al vier jaar in een recessie en de geldreserves zijn op een historisch dieptepunt beland. Tienduizenden mensen zijn het land al ontvlucht. De regering Maduro en de staatsoliemaatschappij moeten dit jaar nog 4 miljard dollar ophoesten, en die zijn er niet. Maduro maakt zich sterk dat hij de uitstaande schulden kan afbetalen. Vorige maand verbood hij Amerikanen om te participeren in nieuwe staatsobligaties. Hij probeert tegelijk zijn land los te koppelen van de dollarstandaard en onder meer over te schakelen naar de euro, de Japanse yen, de roebel en de Chinese munteenheid.