Recordpoging "De Langste Toost" valt in het water

"De Langste Toost", een wereldrecordpoging om met 2.000 mensen tegelijkertijd het glas te heffen, heeft geen record opgeleverd. De organisatie kwam in het West-Vlaamse Damme 600 mensen te kort. 

Vzw Zythos sloeg de handen in elkaar met De Belgische Brouwers, Horeca Vlaanderen en Federatie van Belgische Drankenhandelaars om de allereerste Dag van de Bierconsument te organiseren. In heel Vlaanderen staan tal van activiteiten gepland, van fiets- en wandeltochten tot brouwerijbezoeken en blindproeverijen.     

Een van de opvallendste initiatieven kwam van de Brugse Autonome Bierproevers (BAB), die een gooi deden naar het wereldrecord "De Langste Toost". BAB hoopte 2.000 mensen te verzamelen om samen het het glas te heffen. Aan bekendheid rond de poging was er geen gebrek want er ontstond nogal wat commotie toen Brugge geen toelating gaf voor de recordpoging. BAB bleek wel welkom in Damme     

De poging slaagde echter niet, wat voor een groot deel te wijten was aan het slechte weer. Er kwamen amper 600 mensen opdagen. Zo blijft de Portugese stad Anadia met 1.233 toosters recordhouder.