Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

TUI-vlucht van Miami naar Brussel geannuleerd, 212 toeristen zitten 3 dagen vast

De doortocht van meerdere orkanen door het Caribische gebied heeft ook gevolgen voor de Belgische toeristen. Zo moet TUI Fly zijn vlucht van Miami naar Brussel noodgedwongen uitstellen, waardoor 212 toeristen er zeker nog 3 dagen vastzitten. Thomas Cook schrapt een rondreis door Cuba.

212 toeristen die vandaag normaal met reisorganisator TUI hun terugvlucht zouden nemen van Miami naar Brussel, kunnen niet meer terugkeren naar ons land vóór de gevreesde passage van Irma. Ze zitten er zeker nog vast tot en met dinsdag, tot de luchthavens normaal gezien weer opengaan. 

Toen gisteren duidelijk werd dat de luchthaven van Miami al vandaag zou dichtgaan en de vlucht dus niet meer zou kunnen plaatsvinden, vroeg TUI Fly om uitzonderlijk te mogen uitwijken naar Orlando Sanford, maar dat werd geweigerd. Ook die luchthaven heeft intussen immers de deuren gesloten.

Alle klanten zijn intussen gecontacteerd om zeker te zijn dat ze de komende dagen een veilig onderkomen hebben.  "Zoniet, dan doen we al het mogelijke om de reizigers ter plaatse op te vangen", staat op de website van TUI. 

Op Cuba heeft TUI België zo'n 300 toeristen, in de badplaats Varadero. Op dit moment is er geen contact met Cuba omdat orkaan Irma er nog in alle hevigheid over raast, maar de reisorganisator verwacht dat de impact van de orkaan er zal meevallen. "Onze toeristen zitten er ook allemaal veilig in hotels, die hierop zijn voorzien", beklemtoont TUI-woordvoerder Piet Demeyere. 

Thomas Cook schrapt rondreis

Thomas Cook en submerk Neckermann laten weten dat hun reizigers in Florida werden ondergebracht in hotels die zich verder weg van het pad van de orkaan bevinden. Wie de komende week nog moet vertrekken kreeg de kans die trip uit te stellen of te annuleren. Volgens Thomas Cook gingen de meeste reizigers op dat aanbod in.     

Ook wie tussen nu en 17 september afreist naar Cuba met Thomas Cook of Neckermann kan die reis kosteloos annuleren of wijzigen. De geplande rondreis van 12 september wordt geannuleerd. 

“We hebben alle nodige veiligheidsvoorzieningen getroffen voor onze Belgische reizigers. Op dit moment doet de orkaan Cuba aan. Zodra het mogelijk is, zullen onze mensen de situatie analyseren en kijken welke extra maatregelen we moeten treffen om onze gasten zo goed mogelijk op te vangen en te begeleiden", klinkt het bij woordvoerster Laura Van Waeyenberge in een mededeling. "Onze vertegenwoordigers stellen alles in het werk om voortdurend  contact te blijven houden met de reizigers in de hotels en schuilkelders op Cuba."