Video player inladen ...

Twee doden bij ongeval in Mechelen

Een zwaar verkeersongeval in Mechelen heeft vanmorgen aan twee mensen het leven gekost. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de N6, de ring rond Mechelen, en de Antwerpsesteenweg.

"Het ongeval is gebeurd rond 5.30 uur", vertelt Dirk Van De Sande van de politiezone Mechelen-Willebroek. "Toen we ter plaatse kwamen zagen we dat het om een botsing ging tussen een auto en een vrachtwagen. In de auto zaten vijf mensen."

De balans is zwaar. "Drie inzittenden raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht, de twee anderen hebben het ongeval niet overleefd", zegt Van De Sande. "De vrachtwagenchauffeur is in shock. "

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de oorzaak van het ongeval te onderzoeken. "Eén van de bestuurders heeft wellicht het rode licht genegeerd, maar de verkeersdeskundige kan op dit ogenblik niet uitmaken wie. Verder onderzoek van de camerabeelden moet daarover uitsluitsel geven", zegt Nele Poelmans, woordvoerster van de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen.

De inzittenden van de personenwagen waren volgens de lokale politie werklui uit de bouwsector. De dodelijke slachtoffers zijn twee mannen van 41 en 49 jaar uit Antwerpen. De drie gewonden zijn mannen van 23, 38 en 40 jaar, eveneens uit Antwerpen. De vrachtwagenchauffeur is een man van 46.