Video player inladen ...

De Wever: "Opgejutte jongeren met link met drugsmilieu Borgerhout"

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA)  ziet de hand van drugsbendes in de incidenten waarbij jongeren het op politieagenten in Borgerhout hebben gemunt. De Wever is momenteel op bezoek in Marokko en reageert van daaruit op een incident van  vanmiddag waarbij twee agenten gewond zijn geraakt.

Dat at gaat over een kleine groep geëxiteerde jongeren die men heeft opgejut en waar natuurlijk ook links zijn - vertelt men mij - met het drugsmilieu in Borgerhout", reageert De Wever in Marokko aan VRT NWS. Hij ziet er een soort tactiek in om politiepottenkijkers uit de wijk te houden.

"Er zijn zeker families die sterk vertegenwoordigd zijn in die drugskartels, die daar veel geld aan verdienen en die natuurlijk graag het publieke domein claimen en zeker jongeren opjutten om de politie te verjagen of bepaalde camera's te vernielen."

"Dit zijn getuigenissen die ons bereiken", aldus De Wever. "Dit is echt geen fantasie."