Ruim 250 dieren zitten orkaan Irma uit in de gevangenis

De 426 gevangenen van de gevangenis in Monroe County in de Amerikaanse staat Florida zijn geëvacueerd voor orkaan Irma. De gebouwen worden nu ingepalmd door meer dan 250 dieren.

Hoewel de dieren naar verluidt allemaal onschuldig zijn, brengen ze de komende dagen door in de gevangenis. Nu de gevangenis tijdelijk niet in gebruik is, is het een veilig onderkomen voor hen om orkaan Irma uit te zitten. Het gaat om dieren uit opvangcentra die nergens anders terecht kunnen.

Op andere plaatsen in Florida waar veel dieren zijn, worden ze meestal samen gehouden in sterkere gebouwen. De dieren van de zoo van Miami bijvoorbeeld worden allemaal binnengehouden. Hieronder bijvoorbeeld een foto van de flamingo's in hun tijdelijk orkaan-onderkomen.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Verzorgers zitten er samen met de dieren de orkaan uit. Hetzelfde is het geval in de vele pretparken in de staat waar vaak ook dieren aanwezig zijn. Enkele dolfinaria op de Keys, de eilandengroep onder Florida, hebben de meeste van hun dieren tijdelijk overgebracht naar het vasteland.