Kim Jong-un geeft groots feest voor nucleaire team

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft in Pyongyang een groots feest gehouden voor de medewerkers van het nucleaire programma. Ze werden getrakteerd op een concert en een diner en kregen veel lof toegezwaaid van Kim Jong-un.

Een week geleden vond in Noord-Korea de grootste nucleaire test plaats tot nog toe. Volgens het regime werd daarbij een krachtige waterstofbom getest. Of het effectief om een waterstofbom ging, is niet bevestigd, maar het nuclaire programma van het geïsoleerde communistische land heeft alleszins grote stappen vooruit gezet. Tot grote ongerustheid van de VS en het westen.

Om het succes van het kernprogramma te vieren, heeft Kim Jong-un een groots feest georganiseerd in het Volkstheater in hoofdstad Pyongyang. De medewerkers van het programma werden getrakteerd op een diner en een concert van het militaire orkest. Een breed lachende Kim Jong-un, die vergezeld was van zijn echtgenote Ri Sol-ju, ging ook op de foto met een aantal prominente wetenschappers.

Wellicht vond het feest gisteren plaats. Het staatspersagentschap KCNA verspreidde de foto's, die duidelijk moeten maken aan de wereld dat het Noord-Koreaanse regime erg opgetogen is over de prestaties van de nucleaire wetenschappers.

In zijn speech noemde Kim Jong-un de recente nucleaire test "een grote overwinning van het Koreaanse volk die hen bloed gekost heeft in een moeilijke periode waarin ze broekriem moesten aanhalen."

(Lees verder onder de foto's)

Groepsfoto

Het hele gezelschap bracht ook een bezoek aan het Kumsusanpaleis van de Zon in Pyongyang, waar Kim Il-sung en Kim Jong-il opgebaard liggen, de grootvader en de vader van de huidige leider van Noord-Korea. Daar werd ook een groepsfoto genomen.