Meest recent

    Laatste inwoners Leuvensesteenweg kunnen morgenavond terug naar huis

    Op de Leuvensesteenweg in Sint-Joost-ten-Node is de aanvulling tot 1,20 meter onder het wegdek gebeurd. Dat meldt Vivaqua. De experts hebben ook beoordeeld dat de stabiliteit van de huizen met huisnummer 203 tot 209 in orde is. Vivaqua zorgt nu via soepele buizen voor drinkwatervoorziening zodat de inwoners vanavond kunnen terugkeren naar hun huizen.

    "Ons objectief is voor morgenmiddag de drinkwatervoorziening terug te herstellen voor de huizen met huisnummers 197, 199 en 201, waarvan de stabiliteit nog bevestigd moet worden", zegt Marie-Eve Deltenre van Vivaqua."Alle bewoners zouden maandagavond naar huis moeten kunnen terugkeren en opnieuw moeten beschikken over drinkwater."

    Donderdag hadden 237 mensen hun woningen moeten verlaten nadat een breuk in een gietijzeren waterleiding van Vivaqua een gat van 36 vierkante meter sloeg in de Leuvensesteenweg.