Represented by ZUMA Press, Inc.

Manchester Arena heropent na aanslag met "Don't look back in anger" door Noel Gallagher

Vier maanden na de aanslag op een concert van Ariana Grande in de Manchester Arena is de concertzaal opnieuw geopend. Het eerste concert was meteen een benefietvoorstelling, waar onder meer Noel Gallagher "Don't look back in anger" speelde. 

Het eerste optreden van de gerenoveerde concertzaal was er eentje dat in het teken stond van de slachtoffers van de aanslag in mei van dit jaar. Onder de naam "We are Manchester" waren er optredens van onder meer The Courteeners, Blossoms, Rick Astley en DJ Clint Boon. De headliner was Noel Gallagher and The High Flying Birds.

Noel Gallagher speelde er tijdens zijn optreden onder meer "Don't look back in anger", het bekende nummer van zijn voormalige groep Oasis. Het liedje staat symbool voor de veerkracht van de stad. De mensen in de zaal zongen luidkeels mee.

De opbrengsten van de avond gaan naar het Manchester Memorial Fund en zullen worden gebruikt om een gedenkteken voor de slachtoffers te maken.

"De aanslag in mei zullen we nooit vergeten. Maar ze kunnen ons en alle muziekfans niet tegenhouden om te genieten van live muziek", zegt James Allen, de manager van de zaal.

De aanslag in mei zullen we nooit vergeten.

Op 22 mei kwamen tijdens een concert van tieneridool Ariana Grande in de Manchester Arena 22 mensen om het leven. Ook de 22-jarige dader liet het leven. De aanslag werd opgeëist door terreurgroep IS.