Video player inladen ...

"We komen samen om te vloeken, om niet te weten wat te zeggen, om te wenen"'

Een chiroleidster van 22 en een 18-jarige scout zijn dit weekend allebei om het leven gekomen in twee verschillende ongelukken. Ze werden allebei het slachtoffer van een vluchtmisdrijf. De ongelukken gebeurden in Ertvelde, Oost-Vlaanderen, en in Vosselaar in Antwerpen.

Het ongeval in Ertvelde gebeurde rond halfvier afgelopen nacht.  Het slachtoffer is een chiroleidster van 22 uit Evergem.  Ze kwam van een chirofuif toen ze werd aangereden. 

De dader, een 39-jarige bestuurder, zou na de aanrijding eerst gestopt zijn en daarna toch zijn doorgereden. Hij werd later opgepakt en is vanmiddag verhoord door de onderzoeksrechter. De man is aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol en drugs. De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht.
 

In de loop van de namiddag kwamen leiders en oud-leiders van de chiro samen. De verslagenheid is groot.  "We komen samen om te vloeken, om niet te weten wat te zeggen, om te wenen", verwoordt proost Els Van Doren het verdriet.

Tweede ongeval

Het ging al om het tweede dodelijke ongeval met vluchtmisdrijf van dit weekend. In Vosselaar kwam gisteren een jongen van 18 om het leven. Hij was lid van de scouts in Vosselaar. Ook daar kwam het nieuws hard aan. De jeugdbeweging wil leden en leiders helpen om het verdriet een plaats te geven. De jongen werd aangereden door een 25-jarige bestuurder. De dader vluchtte met zijn zwaar beschadigde auto, maar meldde zich later bij de politie. Hij had gedronken. De onderzoeksrechter liet hem vrij onder voorwaarden. Maar dat betekent niet dat hij vrijuit gaat zegt het parket.