Videospeler inladen...

Nieuw incident in Borgerhout tussen jongeren en politie

In de Antwerpse gemeente Borgerhout zijn politieagenten andermaal belaagd door jongeren. Dat gebeurde naar aanleiding van een politie-interventie bij een burenruzie. Politiewoordvoerder Sven Lommaert benadrukt dat een aantal mensen uit de allochtone gemeenschap het ook voor de politie heeft opgenomen.

"Wij hebben  gereageerd op een oproep bij de 100-centrale door de broer van een agressieve man met een alcoholprobleem die het aan de stok met de buren had gekregen", zegt Sven Lommaert van de Politie Antwerpen. "Toen onze ploeg ter plaatse kwam, heeft één van onze agenten een slag in het gezicht gekregen van de agressieve man. Toen zijn collega hem probeerde te bedaren, is die vanachter aangevallen en tegen de grond gewerkt door een derde man

"Ik wil benadrukken dat enkele omstaanders van de allochtone gemeenschap de politieagent te hulp zijn geschoten en hem weer recht hebben  geholpen", aldus Lommaert. "Intussen was agressieveling wel gaan lopen en heeft een van de agenten de achtervolging ingezet

."Dat de sfeer in Borgerhout soms gespannen is, blijkt uit de daaropvolgende gebeurtenissen. "Er zijn enkele politieploegen in bijstand opgeroepen. Daarop is een groepje allochtonen de politie met eieren beginnen bekogelen en de agenten beginnen beschimpen", zegt Lommaert."Twee mensen zijn bestuurlijk opgepakt wegen verstoring van de openbare orde, waarop de rust vrij snel is teruggekeerd. De agressieveling is intussen ook opgepakt."

Volgens Lommaert zijn twee agenten lichtgewond geraakt: één is werkombekwaam voor 2 dagen, de tweede voor 1 dag. "Het onderzoek spitst zich nu toe op de onbekende man die één van onze collega's langs achteren heeft belaagd", zegt Lommaert nog.

Meest gelezen