Video player inladen ...

Zeven doden bij overstromingen in Italië

In de Italiaanse regio Toscane zijn zeker zeven doden gevallen bij zwaar onweer. De stad Livorno werd getroffen door modderstromen en overstromingen.  Ook Pisa kreeg het zwaar te verduren.

De streek boven Livorno werd vannacht getroffen door een zwaar onweer waarbij bijna een halve meter water gevallen is in enkele uren.  De straten van de stad zijn heel snel overstroomd, op de beelden zie je straten die veranderd zijn in snel stromende rivieren, die auto's en alles op hun weg meesleuren. Volgens de burgemeester van de stad zijn veel inwoners volledig verrast door het snel stijgende water.

Familiedrama

De Italiaanse krantenwebsites schrijven over een gezin, grootvader, ouders en twee kleine kinderen. Ze woonden in een kelderappartement, dat volledig onder water liep. De grootvader zou tot zes keer toe in het water gedoken zijn om zijn familie te redden. Hij heeft één van zijn kleinkinderen kunnen redden, een meisje van vier. Maar zijn kleinzoontje van twee jaar heeft hij niet uit het water kunnen halen. En de man is zelf verdronken bij zijn pogingen om zijn familie te redden.

Ook elders in Italië is er noodweer en zijn er overstromingen. Dat geldt onder meer voor Rome, waar verschillende metrostations en straten zijn afgesloten. Voor de Eeuwige Stad was de regenval deels ook een zegen, na een kurkdroge zomer die de stad met een watertekort had opgescheept.