Vlaamse regering investeert 4,5 miljoen euro in Vlaamse meesters

Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) investeert 4,5 miljoen euro extra in projecten rond de Vlaamse meesters. Dat heeft de minister van Toerisme vandaag bekendgemaakt. Het geld gaat naar zes nieuwe projecten die de erfenis van de Vlaamse meesters in Vlaanderen moet doen opleven en toeristen wereldwijd moet lokken.

Zo gaat er 1,6 miljoen euro naar het Bruegelhuis in de Brusselse Hoogstraat, het pand waar de Vlaamse schilder in de zestiende eeuw gewoond zou kunnen hebben. Maar ook de "Blik van Bruegel" - een wandel- en fietsparcours in de Vlaamse rand - en de expo in het kasteel van Gaasbeek "Bruegel herontdekt" krijgen Vlaams geld. Ook voor "Back to Bruegel" in de Brusselse Hallepoort wordt geld vrijgemaakt. Projecten rond twee andere Vlaamse meesters krijgen eveneens steun: het project "Beleef het Laatste Avondmaal. Beleef Bouts" in Leuven en een expo over Adriaen Brouwer in Oudenaarde.

In 2018 werd al eens 22 miljoen euro vrijgemaakt voor projecten rond de Vlaamse meesters. In 2018 staat Rubens centraal, in 2019 worden de schijnwerpers op Bruegel gericht en in 2020 ligt de focus op Van Eyck.