Close staat voorzitterschap Brusselse gemeenteraad af

Op zijn eerste gemeenteraad als burgemeester van Brussel heeft Philippe Close (PS) zoals aangekondigd het voorzitterschap van die gemeenteraad afgestaan aan Jacques Oberwoits (MR). David Weytsman (MR) is aangesteld als nieuwe schepen en het ontslag van Ans Persoons (SP.A) als schepen is nu ook officieel bekrachtigd.

De aanstelling van Jacques Oberoits als voorzitter is een unicum in de geschiedenis van de Stad Brussel. Hij is de eerste onafhankelijke voorzitter en dat werd ook door de oppositie positief onthaald door oppositiepartijen Ecolo-Groen, N-VA en CDH. "Dit is goed voor de democratie en zijn instellingen. Ik hoop dat de voorzitter op onafhankelijke wijze zal functioneren en zo een toegevoegde waarde creëert", zegt N-VA-gemeenteraadslid Johan Van den Driessche.

Van den Driessche is niet zo tevreden met het ontslag van schepen Ans Persoons en de daaropvolgende stemming, waarbij beslist werd dat het gemeentebestuur het met één Nederlandstalige schepen minder zal doen en zo alleen Els Ampe (Open VLD) overblijft als Nederlandsalige in het college. "Een rechtstreeks gevolg van het Samusocial-schandaal", aldus Van den Driessche.     

David Weytsman (MR) is officieel aangesteld als nieuwe schepen van de Stad Brussel. Hij bekleedt het zitje dat vrijkomt door de aanstelling van Close als burgemeester.

Meest gelezen