ECI Literatuurprijs verhoogt prijzengeld met 25.000 euro

De ECI Literatuurprijs, de bekroning voor beste Nederlandstalige literaire boek in de categorieën fictie en non-fictie, verhoogt zijn prijzengeld met 25.000 euro. Voortaan krijgen de genomineerden van de shortlist - die dus net niet winnen - elk 5.000 euro.

"Met meer dan 450 boeken die meedingen naar de ECI Literatuurprijs is een nominatie voor de shortlist al een enorme prestatie. Het is belangrijk dat naast de winnaar ook de andere genomineerde auteurs zich beloond voelen”, aldus Winnie Sorgdrager, voorzitter van de Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs. Het totaalbedrag van het prijzengeld klokt dus af op 85.000 euro.

De laureaat krijgt 50.000 euro, de vijf overige genomineerden elk 5.000 (= 25.000 euro) en aan de Lezersprijs hangt een bedrag vast van 10.000 euro. Woensdag wordt trouwens de shortlist van de ECI Literatuurprijs, de vroegere AKO-literatuurprijs, bekendgemaakt. Vorig jaar won Martin Michael Driessen met zijn boek "Rivieren".

Meest gelezen