Geen tweede seizoen voor "The last tycoon" op Amazon: "Ik sta on hold", zegt Koen De Bouw

Streamingdienst Amazon bestelt geen tweede seizoen van "The last tycoon".  Dat melden Amerikaanse vakbladen Variety en Deadline. Geen nieuwe reeks is eigenlijk slecht nieuws voor Belgisch acteur Koen De Bouw (51) die met het eerste seizoen zijn debuut maakte in Hollywood. "De grote baas van Amazon wil inzetten op één gewichtige reeks, à la Game of Thrones, en dan moeten er een aantal duurdere reeksen zoals "The last tycoon" sneuvelen."

Het eerste seizoen van "The last tycoon" verscheen eind juli op Amazon. De tiendelige reeks is gebaseerd op het onafgewerkte boek van F. Scott Fitzgerald en speelt zich af tijdens de drooglegging in de jaren 30 in Hollywood. De serie focust op en ongebreidelde carrièrehonger in de filmindustrie met veel seks en geweld. De hoofdrollen in de serie worden vertolkt door Kelsey Grammer, bekend van "Frasier", en Rosemarie DeWitt ("Poltergeist", "Mad men").

Ook acteur Koen De Bouw had een rol te pakken, die van Tomas Szep, het hoofd van de veiligheidsdienst van een studiobaas. "Het is niet dat ik een gekke Vlaming moet spelen. Mijn personage is een Hongaarse inwijkeling, dus moet ik Engels spreken met een Hongaars accent", zei De Bouw daarover in Het Laatste Nieuws. Voor de acteur was het zijn debuut in Hollywood, nadat hij door agendaproblemen moest passen voor tv-series "24" en "Homeland".

Nu heeft Amazon abrupt besloten om geen tweede seizoen te maken. Gemengde kritieken en een gewijzigde strategie doen de reeks de das om. Amazon zoekt naarstig naar een eigen succesproduct, genre "Game of thrones". Er is nog wel een kans dat een ander netwerk de reeks overneemt. Half oktober komt er uitsluitsel. De hele ploeg van "The last tycoon" staat nu als het ware "on hold".

Heel het jaar dat nu komt, staat helemaal open, omdat ik niks anders mocht aannemen.

Voor acteur Koen De Bouw is de beslissing van Amazon een tegenvaller. "Zo'n grote reeks zet dingen in beweging maar zet tegelijk ook dingen stop omdat je geen andere reeks mag doen. Heel het jaar dat nu komt staat helemaal open, en helemaal vrij omdat ik ook niks anders mocht aannemen. Dus het opent een aantal dingen, maar het sluit ook een aantal poorten. Er gaan nu opnieuw weer wat deurtjes open, ik probeer het zo te bekijken. We zullen wel zien waartoe die leiden." De Bouw hoopt dat zijn carrière in Hollywood hiermee niet gedaan is. "Ik heb met "The last tycoon" al een eerste mooie referentie, we zullen wel zien. Het was niet de eerste aanbieding van ginder die ik kreeg, het zal wellicht ook niet de laatste zijn, hoop je dan."

Meest gelezen