Gène Bervoets schiet getroffen bewoners (en zijn zoon en dochter) op Sint-Maarten te hulp

Antwerps acteur en voormalig tv-kok Gène Bervoets organiseert een hulpactie voor de zwaar getroffen bewoners van Sint-Maarten, een Caraïbisch eiland waar orkaan Irma heeft toegeslagen. Bervoets verzeilde ooit zelf op Sint-Maarten en heeft er nog een oudere zoon Tadzio en dochter Ayumi wonen.

Bervoets  heeft een zoon en dochter wonen op Sint-Maarten en woonde er ook enkele jaren met zijn toenmalige vriendin. Zijn kinderen hebben de doortocht van orkaan Irma doorstaan. "Hun woningen hebben Irma getrotseerd en ze bezitten drinkwater", schrijft Bervoets op een website opgericht om geld in te zamelen. De communicatie verloopt momenteel moeilijk. Dat bevestigt Bervoets' echtgenote Tine Laureyns. "Ze zitten vast in hun huis en hebben geen elektriciteit. Ze gaan uiteraard spaarzaam om met de batterij."

Bervoets zelf wil niet bij de pakken blijven zitten. Hij maakte destijds de verwoestende kracht van orkaan Luis (1995) mee en zat toen net voor opnames in het buitenland. Het kostte hem dágen om terug naar Sint-Maarten te kunnen vliegen. Ook nu speelt hetzelfde scenario zich af. “De inwoners zijn het dak boven hun hoofd kwijt, ze zijn op zoek naar voedsel en drinken en worden geteisterd door plunderingen. Er is meer dan 1,2 miljard euro nodig om onder andere scholen en ziekenhuizen opnieuw op te bouwen", aldus Bervoets.

Een orkaan kan niets omverblazen dat vriendschap niet kan rechtzetten

De acteur zamelt met vrienden geld in want "elke euro telt". "Na de inzamelactie zal ik met mijn zoon en dochter overleggen hoe het geld zo snel mogelijk terechtkomt waar echt nodig." Zoon Tadzio werkt voor de Nature Foundation en dochter Ayumi voor de overheid. Voorlopig staat de teller op 1.915 euro. Onder andere reclamemaker Guillaume Van der Stighelen deed al een duit in het zakje en dat onder het motto "een orkaan kan niets omverblazen dat vriendschap niet kan rechtzetten."

Meest gelezen