Laatste 22 omwonenden zinkgat ten vroegste morgen naar huis

De laatste 22 omwonenden die wegens het zinkgat in Sint-Joost-ten-Node nog niet naar huis mochten, zullen dat ten vroegste dinsdag mogen doen. De laatste drie huizen werden nog niet veilig bevonden.

De problemen voor de directe omwonenden van het zinkgat in de Leuvensesteenweg zijn nog niet van de baan.  De bewoners van drie panden, alles samen 22 mensen, mogen nog altijd niet naar huis. Voor het licht op groen gaat, moeten de laatste onderzoeken naar de stabiliteit afgerond zijn. Maar die moeten eerst nog verder bekeken worden.

"Helaas mogen de laatste inwoners nog niet terugkeren vanavond. We hopen dat ze dat morgen in de avond wel kunnen", vertelt een kabinetsmedewerker van burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir.  

De gemeente voorziet nog altijd sociale begeleiding voor de getroffen personen die het nodig hebben.   De crèche die donderdag na het ontstaan van het zinkgat geëvacueerd werd, kreeg de afgelopen dagen al groen licht en is vandaag opnieuw opengegaan.

De crèche bevindt zich naast het Jazz Station, maar die muziekzaal blijft nog voor onbepaalde tijd gesloten. De funderingen moeten er versterkt worden.  

Meest gelezen