Mayeur stapt op 25 september uit gemeenteraad Brussel

Oud-burgemeester van Brussel Yvan Mayeur stapt op 25 september uit de Brusselse gemeenteraad. Dat zegt zijn opvolger Philippe Close op RTL. De PS'er moest in juni opstappen als burgemeester toen hij in opspraak kwam in het schandaal over de hoge zitpenningen bij daklozenorganisatie Samusocial. 

In juni kwam aan het licht dat bestuurders van de vzw Samusocial - die zich bezighoudt met de opvang van daklozen in Brussel - de voorbije jaren zitpenningen ontvingen als vergoeding voor vergaderingen die meer dan waarschijnlijk nooit hebben plaatsgevonden. Zo bleek toenmalig Brussels burgemeester Yvan Mayeur 15.000 tot 19.000 euro per jaar op te strijken. In de onderzoekscommissie van het Brussels parlement had Mayeur het over een "lynchpartij in de politiek én in de media".

Begin juni stapte hij op als burgemeester. Hij werd opgevolgd door Philippe Close. Later in de maand stapte hij ook uit de PS. Hij bleef wel nog gemeenteraadslid van de stad Brussel, maar zal op 25 september ontslag nemen. Hij wordt opgevolgd door Sonia Lhoest (PS). 

Meest gelezen