AP

Musicalcomponist Michael Friedman (41) overleden aan de gevolgen van aids

In New York is musicalcomponist Michael Friedman overleden aan de gevolgen van aids. Hij werd 41 jaar. Friedman werd bekend met voorstellingen als "Love's labour's lost" en "Bloody bloody Andrew Jackson".

Friedman wordt door collega's omschreven als een van de meest briljante, multi-getalenteerde theaterartiesten.  "Hij laat een leemte achter in de theaterwereld", stelt directeur Oskar Eustis van Public Theater waarvoor Friedman werkte.

Een van zijn bekendste stukken is wellicht "Bloody bloody Andrew Jackson". De voorstelling maakte van de zevende president van de VS een ware rockster.  Benjamin Walker vertolkte de rol. De voorstelling ging in 2009 in New York in première en haalde een jaar later Broadway. In totaal werd "Bloody bloody Andrew Jackson" 120 keer opgevoerd. 

Friedman schreef ook de muziek voor "Canard canard goose", "Gone missing", "Nobody’s lunch", "This beautiful city", "In the footprint", "The great immensity" en "Mr. Burns".

Meest gelezen