Opnieuw een leegstaand pand gekraakt in Gent

8 krakers hebben hun intrek genomen in een groot herenhuis op de hoek van de Coupure Rechts en Twaalfkameren in Gent. Volgens de politie gaat het om 8 Roma. 

Het waren de buren die opmerkten dat mensen hun intrek genomen hadden in het pand. Dat stond al een tijdje leeg. De huurders waren er uit vertrokken maar het water en de elektriciteit waren nog niet afgesloten.

Volgens de politie hebben 8 Roma het pand nu gekraakt. De politie probeerde met hen te bemiddelen in een poging om hen ervan te overtuigen om het pand vrijwillig te verlaten. Maar dat is niet gelukt.

De eigenaar kan hen nu alleen nog uit het pand krijgen als hij een procedure tot uithuiszetting opstart bij de vrederechter. Hij kreeg van de politie alvast het advies om het water en de elektriciteit van het huis af te sluiten.

Wachten op nieuwe wetgeving

Het is al niet meer de eerste keer dat een eigenaar machteloos moet toezien hoe krakers een leegstaand huis betrekken. 

De 4 federale meerderheidspartijen Open VLD, N-VA, CD&V en MR kwamen met de minister van justitie al tot een akkoord over wetgeving om het kraken beter aan te pakken maar die wet is nog altijd niet goedgekeurd door het parlement

Meest gelezen