AFP or licensors

Orkaan Irma intussen afgezwakt tot categorie twee

Orkaan Irma zorgt wel voor veel overlast in Florida maar is intussen afgezwakt tot categorie twee, met nog windstoten tot 135 kilometer per uur rond Miami.  

In de stad zijn bij een ongeval door het noodweer drie mensen omgekomen. Het centrum is grotendeels overstroomd, bouwwerven en kranen ingestort. Irma koerst nu af op Tampa. De burgemeester van de stad heeft voor onbepaalde tijd de avondklok ingesteld. Goeverneur Scott van Florida heeft president Trump om de erkenning gevraagd van een grote ramp. De schade is immers reusachtig. Twee miljoen mensen zitten zonder stroom. Trump heeft de orkaan tot natuurkatastrofe uitgeroepen. Scott waarschuwt ook voor overstromingen langs de hele zuidwestkust. Golven kunnen tot ruim vier meter boven de vloedlijn slaan. In de stad Naples is het waterpeil op twee uur tijd ruim twee meter gestegen. In Oost-Florida heeft Irma op zijn minst zes tornado's doen ontstaan. Wellicht houdt het stormweer nog een achttal uren aan.  

Meest gelezen