74-jarige ex-agent schiet buurman neer met dienstwapen

In Linkebeek, in Vlaams-Brabant, zijn zondagnamiddag een dode en een gewonde gevallen na een uit de hand gelopen burenruzie. Een man van 60 overleefde de schietpartij niet, een man van 41 heeft een schotwonde in de schouder. De schutter, de 74-jarige buurman,  is een politieman op rust. Hij gebruikte zijn dienstwapen. 

De schietpartij vond gisterennamiddag plaats rond 16.45 uur in de Beukenstraat in Linkebeek. "Toen de politie ter plaatse kwam, troffen ze twee mannen op hun buik aan in de tuin van een woning", zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau. "Eén van de mannen bleek overleden te zijn. De andere was om hulp aan het roepen en zei dat de buurman op hen had geschoten."

74-jarige buurman opgepakt

De schutter, een 74-jarige buurman, is ondertussen opgepakt. Hij wordt verdacht van doodslag en poging tot doodslag. De man was vroeger politieagent, hij gebruikte voor de schietpartij zijn dienstwapen. Vroeger konden agenten bij hun pensioen makkelijk hun dienstwapen overkopen, ondertussen zijn de regels heel wat verstrengd en kopen heel weinig agenten hun dienstwapen nog over. De ex-agent had wel een vergunning voor het wapen, maar niet voor de munitie.

Meest gelezen