Belga

VAB vraagt aandacht voor remtechnieken in rijopleiding: "Jongeren onderschatten stopafstand"

Mobiliteitsorganisatie VAB wil dat er in de rijopleiding aandacht komt voor remtechnieken en een noodstop. Uit een rondvraag blijkt namelijk dat de meeste jongeren de stopafstand onderschatten. En dat is gevaarlijk.

"We merken dat jongeren die pas hun rijbewijs hebben de stopafstand onderschatten", zegt Maarten Matienko van VAB aan VRT NWS. "Dat betekent dat ze denken dat ze op een veel kortere afstand kunnen stoppen. Daardoor nemen ze ook risico's." 

Daarnaast ziet de mobiliteitsorganisatie ook dat jongeren vaak niet de juiste remtechnieken hebben. "Dat zeggen ze zelf ook", zegt Matienko. "En dus moet dat dringend in de rijopleiding opgenomen worden."

"De kans op een ongeval is veel groter als je nooit een noodstop geoefend hebt", zo is nog te horen. 

Meest gelezen