Kris Van Duyse

Vrouw dumpt per ongeluk 32.000 euro in containerpark in Stekene

Een vrouw uit het Oost-Vlaamse Stekene is ontsnapt aan een financieel drama. Per ongeluk dumpte ze een geldsom van 32.000 euro in het containerpark van haar thuisgemeente. Als bij wonder werd het waardevolle afval nog niet verwerkt. Vier medewerkers van de afvalintercommunale MIWA brachten uiteindelijk redding.

De vrouw had afgelopen weekend maar liefst 32.000 euro in een enveloppe weggegooid in het containerpark van MIWA in Stekene. Toen duidelijk werd welke fout de vrouw begaan had, stapte ze ten einde raad naar de politie. Die gaf haar de raad aan te kloppen bij de hoofdzetel van MIWA in Sint-Niklaas.

Vergoeding

Gelukkig voor de vrouw zijn de recyclageparken op maandag gesloten en was de container waar ze haar geld in dumpte nog niet verwerkt. De betreffende container werd meteen overgebracht naar de hoofdzetel, waarna er met vier medewerkers volop gezocht werd naar het verloren geld. Een klein uur later werd de complete som als bij geluk gevonden. De vrouw wilde de vinders nog vergoeden voor hun hulp, maar die weigerden. "Wij zijn blij dat we mevrouw hebben kunnen helpen. Haar aanbod was heel vriendelijk, maar ze kan het geld ongetwijfeld zelf goed gebruiken", zegt een van de medewerkers. 

Wie betaalt?

"Het is nog gebeurd, een portefeuille, een bos autosleutels, maar in dit geval maken we graag enkele mensen vrij, dat is ook een vorm van dienstverlening. Het is de eerste keer in mijn carrière dat er iets weggegooid is van zo'n grote orde", zegt Sven Peeters, directeur van afvalintercommunale MIWA. 

Meest gelezen